Taina Kokkonen, Galleria Bronda, Helsinki, 11.1. – 5.2.2023

Taina Kokkonen

Autuus

11.1.-5.2.2023

Galleria Bronda
Annankatu 16, Helsinki 00120
Avoinna
ti-pe 11-17
la-su 12-16
maanantaisin suljettu

Taina Kokkonen on Helsingissä työskentelevä taidegraafikko. Kokkonen leikittelee ornamentaalisilla muodoilla abstrakteissa teoksissaan. Hän miettii tarkasti millaisia väripinnat ja muodot ovat, sillä niiden keskinäinen sointuvuus on Kokkosen teoksien sisältö. Tosin pieni yllätyksellisyys sommitteluun aina sisältyy. Autuus on läsnä taiteellisessa vapaudessa luoda kaikkea sitä, mikä tulee alitajunnasta. Se on olotila, joka vaikuttaa voimakkaasti teoksen syntyyn.

Aiheet teoksiin löytyvät luonnosta, sen erilaisista muodoista ja luonnon kiertokulusta. Kokkonen käyttää toistuvia muotoja tehokeinona, jolla saa liikkeen tunnun teoksiin. Teoksen syntyprosessin saattaa lisäksi vaikuttaa jokin muisto, kuva tai vaikkapa ajankohtainen uutinen.

Teokset ovat yksittäiskappaleita, vaikka ovat grafiikan keinoin toteutettuja. Kokkonen painaa erilaisia muotoja kohopainografiikan ja puupiirroksen keinoin. Hän kiinnittää paperisuikaleet osittain päällekkäin ja lomittain luoden niistä uuden kokonaisuuden. Paperin rosoisuus ja siinä näkyvät paperin syyt kuuluvat näkyä. Ne tuovat elävyyttä pintarakenteeseen. Taustalla olevat muodot näkyvät osittain ylempänä olevien muotojen alta.

Kiitämme Taiteen edistämiskeskusta näyttelyn tukemisesta.

Tervetuloa avajaisiin ke 11.1.2023 klo 17-19.

galleria bronda

Talvi, 2022, kohopaino, kollaasi, 50x76 cm
Talvi, 2022, kohopaino, kollaasi, 50x76 cm