Marje Viitala, Galleria G Grafoteekki, Helsinki, 12.1. – 7.2.2021

Marje Viitala

12.1-7.2.2021

Galleria G Grafoteekki

Pieni Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki
avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16

Tervetuloa ensi viikolla avautuvaan grafoteekkinäyttelyyn Suomen taidegraafikkojen G-galleriaan.
Vuosi 2021 on suomen taidegraafikkojen 90-juhlavuosi Viivan vuosi.

Grafoteekin Kuukauden taiteilija, tammikuu

MARJE VIITALA

On ilo saada kunnia aloittaa juhlavuosi ensimmäisenä Kuukauden taiteilijana. Tänä vuonna juhlistetaan Suomen Taidegraafikot ry:n kunniakasta taivalta; 90-vuotista juhlavuotta – Viivan vuotta.
Näyttelyyn olen tuonut monotypiamaisesti tehtyjä etsauksia. Sinisessä pehmeässä valossa kuvamaailmani hahmot kertovat omaa tarinaansa ihmisyydestä, toiveista ja tunteista. Luonto luo omia hiljaisia verkkojaan, antaen valon heijastaa tunteita. Kauempana yksittäinen jänis pysähtyy katsomaan katsojaa. Taide saa muotonsa elämästä ja ajatukset kiteytyvät näkymättömästä näkyväksi. Uni- ja valvemaailma sekoittuvat filosofian ja runon kaltaiseksi näkymäksi.
Tekniikkana käytän perinteistä syvä- ja kohopainografiikkaa: etsausta ja puupiirrostekniikkaa. Toisinaan kokeilen muitakin materiaaleja. Se irroittaa työskentelyä tutummista askeleista, ja herättää aina jotain uutta tukien vanhaa. On välillä mentävä kauemmaksi, jotta pääsee takaisin lähelle.
Etsaukset piirrän suoraan laatalle luonnostelematta; teen teokset flow -ajatuksella, annan kuvalle tilaa hengittää ja ajatusten viedä. On tärkeää, että alitajunta puhuu vapaasti. Työstän valmista aihiota monotypiamaisin keinoin ja haen siihen valopisteitä, tooneja. Työ elää jokaisen vaiheen kautta lopulliseen muotoonsa.
______________________________________________________________

Marje Viitala on kolmannen polven kuvataiteilija ja taidegraafikko. Tekniikkana hän käyttää perinteikästä koho- ja syväpainoa; metalligrafiikkaa sekä puupiirrostekniikkaa. Viitala on syntynyt Vammalassa ja työskentelee nykyisin Tampereella. Taidekoulutuksen hän on saanut Kankaanpään taidekoulussa, graafisella linjalla.

Näyttelyitä Viitalalla on ollut niin Suomessa kuin ulkomailla, mm. Portugalissa, Bulgariassa ja Japanissa. Viitalan teoksia on esim. Tampereen taidemuseon, Sastamalan kaupungin ja Nokian kaupungin kokoelmissa.

Viitala on jäsenenä Suomen Taidegraafikot ry:ssä, Suomen puupiirtäjissä, Tampereen taiteilijaseurassa sekä taiteilijayhteisö Avarataide ry:ssä. Hän toimii myös luottamustehtävissä eri järjestöissä.

Sivut:
https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/marje-viitala
Instagram:
https://www.instagram.com/marje.viitala/

GALLERIA G:N & GRAFOTEEKIN AUKIOLO KORONARJOITUSTEN AIKANA
Koronarajoitusten vuoksi galleriatiloissa voi vierailla samanaikaisesti max 5 asiakasta. Myyntikokoelma Grafoteekissa saa olla vain kaksi asiakasta. Varauduthan odottamaan ulkona, mikäli sisätiloissa on useampia asiakkaita.

Suosittelemme kävijöille maskin ja käsidesin käyttöä galleriaan tullessa ja pyydämme myös huomioimaan 1-2 metrin turvavälin galleriavierailun aikana. Gallerian henkilökunta käyttää asiakaspalvelussa maskeja, ja pintoja desinfioidaan säännöllisesti. Jos tunnet olosi sairaaksi, niin jääthän kotiin.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja tiedotamme sivuillamme mahdollisista muutoksista.

Marje Viitala, Come l'oiseau libre, 2019, etsaus