Laura Heinonen, Galleria Duetto, Helsinki 7.8.–1.9.2019

LAURA HEINONEN

SAMOILUA
landscapes from Japan and Finland

7.8 – 1.9.2019

GALLERIA DUETTO
KALEVANKATU 15, HELSINKI 00100
TI – PE 11:00-17:00 & VKL 12:00-16:00

You are warmly invited to the opening
lämpimästi tervetuloa avajaisiin
KE 7.8 KLO 17-19
RSVP

Heinonen yllättyi japanilaisen ja suomalaisen luontokokemuksen samankaltaisuudesta opiskellessaan Kiotossa 2017. Hän tunsi Japanin puutarhoissa ja kotimaan metsissä samanlaisen meditatiivisen rytmin, jossa vuorottelevat polkujen ja pitkospuiden liike ja näköalapaikkojen suvantohetket. Näissä mieli saa toisinaan levätä, toisinaan seikkailla vapaasti eri ajatusten parissa.

Suomi-Japani diplomaattisuhteiden 100-juhlavuonna Heinonen on halunnut tuoda rinnakkain maisemia Zen-kävelymeditaatiota varten luoduista puutarhoista ja Suomen kansallispuistojen pitkospuureiteistä, joissa hän kokee olevan maidemme välisen hengellisen yhtymispisteen. Tuntuu kohtalokkaalta, että sanamme tälle ajatukselle ovat myös lähes identtiset, samoilu = samayou.

”Puupiirroksissani yritän imitoida luonnossa liikkumisen rytmiä ja sen luomaa vapauttavaa tunnetta. Kuvan sommitelman rytmin avulla myös katsomisprosessista tulee samanlainen meditaation kaltainen kokemus. Materiaalia mukailemalla teoksiin tulee kerroksellisuutta, kuvan ja elävän materiaalin yhtymäkohtia, joissa silmä pääsee samoilemaan kuten luonnossa.”

Näyttelyssä puupiirrosten rinnalta löytyy myös harvinaisia taku-hon-hierrevedostustekniikalla tehtyjä kokeiluja ja japanilaisia kakejiku-ripustuskääröjä, katoavia perinnetekniikoita, joiden valmistusta Heinonen opiskeli Kiotossa.

LAURA HEINONEN
www.lauraheinonen.com
l-heinonen@hotmail.com
+358 40 565 1520

Heinonen11

Heinonen1Heinonen3Heinonen2Heinonen4