Nishiki-e Shimbun – Japanilaisia kohu-uutisia 150 vuoden takaa 1.2.–4.4.2021

Nishiki-e Shimbun – Japanilaisten uutisvedosten näyttely
1.2.-4.4.2021
Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki

Näyttely esittelee harvinaisen koosteen 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuvuosina Japanissa ilmestyneitä uutisartikkeleita ja sanomalehtiä. Keskeisessä osassa ovat puupiirroksina painetut moniväriset nishikie shimbun -uutisvedokset, joiden välityksellä pääsee kurkistamaan sata vuotta sitten yleisöä kiinnostaneisiin tapahtumiin. Uutislehtiset ovat ensimmäistä kertaa esillä Suomessa ja ne kuuluvat japanilaisen taidekirjakauppiaan Sumio Yamazakin laajaan antiikkisten painotuotteiden kokoelmaan. Näyttelyn on kuratoinut Tuula Moilanen.

Näyttelyyn liittyvät työnäytökset
su 28.2. ja su 21.3.  on peruttu koronatilanteen vuoksi

————————–
Päivälehden museo avataan yleisölle maanantaina 1.2.2021.
Museo on avoinna päivittäin kello 11–17 rajoitetuin kävijämäärin ja erityisjärjestelyin vallitsevan koronavirustilanteen takia. Tämä mahdollistaa kaikille mahdollisimman turvallisen museokäynnin. Museoon on vapaa pääsy.

Rajoitamme museossa samanaikaisesti olevien asiakkaiden määrää enintään 10 henkilöön, jotta tilassa on mahdollisuus liikkua väljästi. Ryhmävarauksia ja tilankäyttövarauksia ei tällä hetkellä voi tehdä. Emme myöskään toistaiseksi tarjoa opastuksia tai työpajoja.

OSAKA_nishikieshimbun

Kaikki uutisvedosten tekstit on käännetty suomeksi ja englanniksi. Lue oheiseen kuvaan liittyvä skandaali täältä: eyeonart.blog